Ingredience (2 porce):
Palačinky
- 90 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 vejce
- Mléko, špetka soli
- Řepkový olej na opečení
Bešamel
- 20 g másla
- 40 g hladké pšeničné mouky
- 450 ml polotučného mléka
- Velká špetka soli, špetka muškátového oříšku, 2 bobkové listy, mletý pepř
- Čerstvé bylinky
Dále
- 250 g zeleného chřestu zbaveného dřevnatých konců
- 120 g libové šunky
- 15–20 g strouhaného parmezánu
Postup:
Připravte si těsto a z něj palačinky.
Chřest vložte do vroucí osolené vody na 2–3 minuty a poté je vyndejte a zchlaďte.
Bešamel připravte následovně: rozpusťte v hrnci máslo, přidejte mouku a vytvořte jíšku. Postupně přilévejte za stálého míchání mléko, přidejte sůl a koření a provařte asi 15–20 minut.
Na hotové palačinky dejte plátky šunky, blanšírovaný chřest a zarolujte do pekáčku. Pokryjte bešamelem, posypejte parmezánem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut.
Videorecept najdete ZDE.