Palačinky s chřestem

Ingredience (2 porce):

Palačinky

  • 90 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • Mléko, špetka soli
  • Řepkový olej na opečení

Bešamel

  • 20 g másla
  • 40 g hladké pšeničné mouky
  • 450 ml polotučného mléka
  • Velká špetka soli, špetka muškátového oříšku, 2 bobkové listy, mletý pepř
  • Čerstvé bylinky

Dále

  • 250 g zeleného chřestu zbaveného dřevnatých konců
  • 120 g libové šunky
  • 15–20 g strouhaného parmezánu

Postup:

Připravte si těsto a z něj palačinky.

Chřest vložte do vroucí osolené vody na 2–3 minuty a poté je vyndejte a zchlaďte.

Bešamel připravte následovně: rozpusťte v hrnci máslo, přidejte mouku a vytvořte jíšku. Postupně přilévejte za stálého míchání mléko, přidejte sůl a koření a provařte asi 15–20 minut.

Na hotové palačinky dejte plátky šunky, blanšírovaný chřest a zarolujte do pekáčku. Pokryjte bešamelem, posypejte parmezánem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut.

Videorecept najdete ZDE.