Ingredience (4 porce):
- 200 g mletých ovesných vloček Dobré z ovsa
- 2 vejce
- 300 ml polotučného mléka
- 1 banán
- 1 čl kypřícího prášku do pečiva
- 0,5 čl jedlé sody
- 200 g čerstvého nebo mraženého ovoce (maliny, borůvky, jahody)
- 1 pl arašídového másla
- 1 čl mleté skořice
Postup:
Pomocí vidličky rozmačkejte v míse banán. Postupně přimíchávejte vejce, mléko, mleté vločky s kypřícím práškem, sodou a skořicí, arašídové máslo a ovoce. Vzniklou směs nalijte do zapékací nádoby, kterou vyložte pečicím papírem, Pečte přibližně 35 minut při 180 °C. Hotovu kaši doplňte zdrojem bílkovin, například tvarohem, řeckým jogurtem nebo skyrem. Případně lze při pečení přidat do těsta protein.
Videorecept najdete ZDE.
Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Bonavita, které tímto děkujeme.