Pečená ovesná kaše

Ingredience (4 porce):

  • 200 g  mletých ovesných vloček Dobré z ovsa
  • 2 vejce
  • 300 ml polotučného mléka
  • 1 banán
  • 1 čl kypřícího prášku do pečiva
  • 0,5 čl jedlé sody
  • 200 g čerstvého nebo mraženého ovoce (maliny, borůvky, jahody)
  • 1 pl arašídového másla
  • 1 čl mleté skořice

Postup:

Pomocí vidličky rozmačkejte v míse banán. Postupně přimíchávejte vejce, mléko, mleté vločky s kypřícím práškem, sodou a skořicí, arašídové máslo a ovoce. Vzniklou směs nalijte do zapékací nádoby, kterou vyložte pečicím papírem, Pečte přibližně 35 minut při 180 °C. Hotovu kaši doplňte zdrojem bílkovin, například tvarohem, řeckým jogurtem nebo skyrem. Případně lze při pečení přidat do těsta protein. 

Videorecept najdete ZDE.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Bonavita, které tímto děkujeme.