Pomazánka z pečené mrkve

Ingredience (23 porce):

  • 350 g syrové mrkve
  • 120 g krémového sýru (např. Lučina, žervé) 
  • 1 čl řepkového oleje
  • 1 čl římského kmínu
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl

Postup:

Mrkev očistěte, dejte na plech s pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a přidejte římský kmín. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C přibližně 60 minut, aby byla mrkev úplně měkká. Upečenou mrkev nechte vychladnout. Následně ji rozmixujte a přimíchejte sýr, šťávu z citrónu a sůl. Přidat můžete také oblíbené bylinky.

Videorecept najdete ZDE.

Sleva 100 Kč na první nákup v Ne hladu!

Přihlaště se k odběru novinek a my vám obratem pošleme slevový kód na e-mail

Ano, chci se přihlásit k odběru novinek Ne hladu. Z odběru se můžu v budoucnu kdykoliv jednoduše odhlásit. Přečetl/a jsem si informace o ochraně osobních údajů.