Ingredience (3–4 porce):
- Špaldové piškoty z celozrnné mouky (Hamánek)
- Pytlíček pudinku
- 1 zarovnaná lžíce cukru (10 g)
- 500 ml polotučného mléka
- Čerstvé sezonní ovoce – maliny, borůvky, nektarinky
Postup:
Připravte pudink – 350 ml mléka dejte do hrnce společně s lžící cukru, zahřejte. Do 150 ml mléka nasypejte směs na pudink a dobře rozmíchejte. Do horkého mléka nalejte mléko s pudinkovou směsí a na středním plameni míchejte do zhoustnutí.
Do zavařovacích skleniček nachystejte piškoty, my jsme dávali 7 kusů.
Zalejte teplým pudinkem a nechte vychladnout. Dejte alespoň na hodinu nebo přes noc do lednice, piškoty hezky nasají vlhkost. Ozdobte ovocem a vezměte s sebou!
Tento recept a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.
Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Hamánek, které tímto děkujeme.