Pudink do skleničky

Ingredience (3–4 porce):

  • Špaldové piškoty z celozrnné mouky (Hamánek)
  • Pytlíček pudinku
  • 1 zarovnaná lžíce cukru (10 g)
  • 500 ml polotučného mléka
  • Čerstvé sezonní ovoce – maliny, borůvky, nektarinky

Postup:

Připravte pudink – 350 ml mléka dejte do hrnce společně s lžící cukru, zahřejte. Do 150 ml mléka nasypejte směs na pudink a dobře rozmíchejte. Do horkého mléka nalejte mléko s pudinkovou směsí a na středním plameni míchejte do zhoustnutí.
Do zavařovacích skleniček nachystejte piškoty, my jsme dávali 7 kusů.

Zalejte teplým pudinkem a nechte vychladnout. Dejte alespoň na hodinu nebo přes noc do lednice, piškoty hezky nasají vlhkost. Ozdobte ovocem a vezměte s sebou!

Tento recept a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Hamánek, které tímto děkujeme.