Když jsem přemýšlela, na jaký způsob chobotnici připravit, samozřejmě mě hned napadlo ji jednoduše ogrilovat, pokapat citrónem a voilá. Návodů jak ugrilovat chobotnici je ale plný internet, tak jsem se rozhodla zkusit něco více netradičního. Quiche se osvědčil a doma se po něm okamžitě zaprášilo. Navíc ho mělo šanci ochutnat více lidí, na rozdíl od pouhé grilované chobotnice, která by velikostí stačila tak pro dva 🙂
Na těsto:
- 100 g hladké mouky
- 80 g špaldové celozrnné mouky
- 100 g másla
- 1 žloutek
- špetka soli
- 5 lžic vody
Na náplň:
- 1 chobotnice (cca 300 g )
- 2 velká rajčata
- 1 kelímek (200 g) smetany 15 % nebo 33 % tuku (já použila půl a půl)
- 3 vejce
- 1/2 bílé cibule
- stroužek česneku
- lžíce řepkového oleje
Postup:
Nejdřív si připravte těsto. Mouku s máslem, žloutkem, solí a trochou vody důkladně propracujte prsty , lehce drobivé těsto zabalte do folie a dejte na hodinku odležet. Pak přichází řada na chobotnici, což je asi nejtěžší, ale zároveň nejzábavnější část receptu, Pokud máte chobotnici mraženou, tak s ní zřejmě už není potřeba dělat nic jiného, než rozmrazit. Pokud je čerstvá, je potřeba jí očistit.
Hodnoty na 1/10 quiche:
- 1 051kJ
- 9 g Bílkovin
- 16 g Sacharidů
- 16 g Tuku
Za ryby a mořské plody děkujeme firmě Rybárny Praha