Red snapper (chňapal červený) s paprikovou pastou

Poslední dobou se snažím šetřit, ale u jídla to prostě neumím. Nedávno se někdo zmínil, že jeho nejoblíbenější ryba je red snapper, takže když jsem ho pak viděla ve své oblíbené rybárně, prostě jsem neodolala. Stál 108,-/100 g, což je strašně moc, ale opravdu je to jedna z nejlepších ryb, co jsem kdy jedla. Sehnala jsem ho ve Fish House v Bělohorské.


Na 1 porci:

  • 10 g oleje
  • kousek cibule
  • 5 cm cukety
  • lžička paprikové pasty
  • 100 g batáty
  • 200 g brambory
  • 150 g ryba red snapper

 

Postup:

Nejprve dejte na polovině oleje péct tenké plátky batát, brambor a kostičky cukety. Můžete přidat i část cibule. Já mám multifunkční troubu od Whirpoolu, takže jsem použila funkci crisp, což je kombinace mikrovlnného ohřevu a horkého vzduchu a bramborám tak stačí třeba 8 minut. V klasické troubě to asi bude trvat déle.
Na pánvi rozpalte zbytek oleje a přidejte nakrájenou cibuli.
Rybu osolte, opepřete a potřete paprikovou pastou. Já mám feferonkovou asi za 19,- z Kauflandu.
Pokapte rybu citronem.
Dejte ji smažit na olej s cibulí kůží dolů a cca minutu ji přidržte špachtlí, aby se nezkroutila.
Na mírném plameni smažte asi 15 minut, ke konci ji obraťe a dodělejte ze všech stran.
Servírujte a nechte si chutnat.

Hodnoty na 1 porci:

  • 2203 kJ
  • 36 g bílkovin
  • 65 g sacharidů
  • 13 g tuku
  • 7 g vlákniny