Poslední dobou se snažím šetřit, ale u jídla to prostě neumím. Nedávno se někdo zmínil, že jeho nejoblíbenější ryba je red snapper, takže když jsem ho pak viděla ve své oblíbené rybárně, prostě jsem neodolala. Stál 108,-/100 g, což je strašně moc, ale opravdu je to jedna z nejlepších ryb, co jsem kdy jedla. Sehnala jsem ho ve Fish House v Bělohorské.
- 10 g oleje
- kousek cibule
- 5 cm cukety
- lžička paprikové pasty
- 100 g batáty
- 200 g brambory
- 150 g ryba red snapper
Postup:
Nejprve dejte na polovině oleje péct tenké plátky batát, brambor a kostičky cukety. Můžete přidat i část cibule. Já mám multifunkční troubu od Whirpoolu, takže jsem použila funkci crisp, což je kombinace mikrovlnného ohřevu a horkého vzduchu a bramborám tak stačí třeba 8 minut. V klasické troubě to asi bude trvat déle.
Na pánvi rozpalte zbytek oleje a přidejte nakrájenou cibuli.
Rybu osolte, opepřete a potřete paprikovou pastou. Já mám feferonkovou asi za 19,- z Kauflandu.
Pokapte rybu citronem.
Dejte ji smažit na olej s cibulí kůží dolů a cca minutu ji přidržte špachtlí, aby se nezkroutila.
Na mírném plameni smažte asi 15 minut, ke konci ji obraťe a dodělejte ze všech stran.
Servírujte a nechte si chutnat.
Hodnoty na 1 porci:
- 2203 kJ
- 36 g bílkovin
- 65 g sacharidů
- 13 g tuku
- 7 g vlákniny