Ryby v jídelníčku dětí

1. Lososové těstoviny

Ingredience:

  • 200 g lososa (filet bez kůže)
  • 200 g těstovin
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • Špetka soli a mletého pepře (dle věku dítěte)
  • Lžička citrónové šťávy
  • Sýr na posypání

Postup:

Lososa pečte při 180 °C na 15–20 minut, podlitého trochou vody. Mezitím uvařte těstoviny. Na pánvi osmahněte cibuli na oleji, přidejte česnek a lehce prohřejte s lososem a smetanou. Smíchejte s těstovinami a posypte sýrem.

2. Domácí rybí prsty

Ingredience:

  • 300 g filetu z bílé ryby (např. treska)
  • 1 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 30 g hladké mouky
  • Špetka soli (dle věku dítěte)
  • 1 lžíce řepkového oleje

Postup:

Nakrájejte filety na pruhy a obalte je v mouce, vejci a strouhance. Pečte na 200 °C cca 15–20 minut dozlatova.

3. Tuňáková pomazánka

Ingredience:

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g měkkého tvarohu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř dle chuti (dle věku dítěte)

Postup:

Tuňákovou pomazánku připravíte smícháním scezeného tuňáka s tvarohem. Dle chuti přidejte citron, sůl a pepř.

Tyto a další recepty najdete i na našem Instagramu.