Ingredience (20 porcí):
- 400 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 250 ml mléka
- 80 g změklého másla
- Půl kostky droždí
- Špetka soli
Náplň:
- 80 g másla
- 50 g cukru
- 1 lžíce skořice
Postup:
Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a trochu mouky a vytvořte kvásek. Nechte odpočívat, dokud se na kvásku nezačnou tvořit bubliny.
Všechny zbylé suroviny smíchejte a přidejte kvásek.
Vypracujte pevné těsto. Nechte asi 1 hodinu kynout.
Mezitím smíchejte máslo, cukr a skořici, čímž vytvoříte náplň.
Vykynuté těsto vyválejte do obdélníkového tvaru a potřete náplní. Těsto s náplní srolujte a krájejte asi na 2 cm široké šneky, které vkládejte do vymazaného plechu. Pečte na 180 °C do zlatova.
Nakonec můžete polévat moučkový cukrem smíchaným s vodou.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
- 664 kJ
- 2,8 g bílkovin
- 20,3 g sacharidů
- 7,1 g tuku
- 0,8 g vlákniny
Recept najdete i na našem Instagramu.