Skořicové šneky

Ingredience (20 porcí):

  • 400 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 80 g změklého másla
  • Půl kostky droždí
  • Špetka soli

Náplň:

  • 80 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce skořice

Postup:

Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a trochu mouky a vytvořte kvásek. Nechte odpočívat, dokud se na kvásku nezačnou tvořit bubliny.

Všechny zbylé suroviny smíchejte a přidejte kvásek.

Vypracujte pevné těsto. Nechte asi 1 hodinu kynout.

Mezitím smíchejte máslo, cukr a skořici, čímž vytvoříte náplň.

Vykynuté těsto vyválejte do obdélníkového tvaru a potřete náplní. Těsto s náplní srolujte a krájejte asi na 2 cm široké šneky, které vkládejte do vymazaného plechu. Pečte na 180 °C do zlatova.

Nakonec můžete polévat moučkový cukrem smíchaným s vodou.

Nutriční hodnoty na 1 porci:

  • 664 kJ
  • 2,8 g bílkovin
  • 20,3 g sacharidů
  • 7,1 g tuku
  • 0,8 g vlákniny

Recept najdete i na našem Instagramu.