Slaná roláda

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 200 ml jogurtu
  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 100 g šunky
  • 80 g žerve
  • 250 g polotučného tvarohu

Postup:

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Přidejte sůl, žloutky, jogurt a olej. Namísto mixéru využijte stěrku. Postupně přidávejte mouku a opatrně promíchejte.

Těsto rozetřete na pečicí papír a pečte při 180℃ po dobu 15 minut. Po vytažení z trouby zabalte těsto do navlhčené utěrky a nechte odpočívat 20 minut.

Roládu naplňte šunkou a směsí tvarohu a žervé. Srolujte a opět zabalte do vlhké utěrky. Nechte roládu v lednici alespoň 2 hodiny.

Videorecept najdete ZDE.