Ingredience (cca 22 ks):
Suroviny na těsto
- 150 ml polotučného mléka (vlažného)
- 1 sáček sušeného droždí
- 20 g cukru krupice
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce (+ 1 vejce na potření)
- Sůl
- 1 lžíce oleje
Suroviny na náplň
- Šunka (alespoň 90 %)
- Plátkový sýr Eidam 30 %
- 5 polévkových lžic drcených rajčat z plechovky
- 4 polévkové lžíce kukuřice
- Oregano
Postup:
V míse smícháme mouku, droždí, sůl, olej, vejce i mléko, pořádně promícháme a vzniklé těsto necháme pod utěrkou hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyndáme, pracovní plochu posypeme trochou mouky a těsto prohněteme. Poté jej rozválíme do obdélníkového tvaru. Těsto potřeme drcenými rajčaty, poklademe šunkou a sýrem, přidáme kukuřici a posypeme oreganem. Náplň si můžete upravit dle vašich chuťových preferencí.
Těsto srolujeme do rolády a nožem odkrajujeme jednotlivé šneky. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180 °C zhruba 20 minut dozlatova.
Videorecept najdete ZDE.