Slaní šneci z kynutého těsta

Ingredience (cca 22 ks):

Suroviny na těsto

  • 150 ml polotučného mléka (vlažného)
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 20 g cukru krupice
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce (+ 1 vejce na potření)
  • Sůl
  • 1 lžíce oleje

Suroviny na náplň

  • Šunka (alespoň 90 %)
  • Plátkový sýr Eidam 30 %
  • 5 polévkových lžic drcených rajčat z plechovky
  • 4 polévkové lžíce kukuřice
  • Oregano

Postup:

V míse smícháme mouku, droždí, sůl, olej, vejce i mléko, pořádně promícháme a vzniklé těsto necháme pod utěrkou hodinu kynout.

Vykynuté těsto vyndáme, pracovní plochu posypeme trochou mouky a těsto prohněteme. Poté jej rozválíme do obdélníkového tvaru. Těsto potřeme drcenými rajčaty, poklademe šunkou a sýrem, přidáme kukuřici a posypeme oreganem. Náplň si můžete upravit dle vašich chuťových preferencí.

Těsto srolujeme do rolády a nožem odkrajujeme jednotlivé šneky. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180 °C zhruba 20 minut dozlatova.

Videorecept najdete ZDE.