Tatarák z lososa s pečenou bramborou

Tatarák z lososa se většinou podává na opečené bagetce s česnekem a hodí se proto spíš na večeři. Já na něj ale měla chuť už na oběd a bagetku jsem neměla, tak jsem zkusila upéct brambory a dát si tatarák s nimi. Výsledek mě mile překvapil.

Na 1 porci:

  • 100 g losos
  • 1 šalotka
  • 3 plátky jalapeňos
  • lžička kapar
  • lžička olivového oleje
  • lžička olivového oleje s chilli
  • rybí omáčka
  • pepř, sůl
  • 2 střední brambory – 300 g

 

Postup:

V alobalu upečte brambory.  Trvá to asi 40 minut na 180 °C.
Lososa nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Nakrájejte na jemno cibulku, kapary a jalapeňos a přimíchejte je k lososovi.
Přidejte lžičku olivového oleje, trochu rybí omáčky, případně sůl a pepř, ale to není potřeba.
Po upečení brambory rozkrojte a nechte chvilku vychladnout, aby se losos neupekl.
Naplňte brambory, polijte olivovým olejem s chilli a podávejte.

Hodnoty na 1 porci:

  • 2160 kJ
  • 27 g bílkovin
  • 48 g sacharidů
  • 22 g tuku
  • 5 g vlákniny