Tatarák z lososa se většinou podává na opečené bagetce s česnekem a hodí se proto spíš na večeři. Já na něj ale měla chuť už na oběd a bagetku jsem neměla, tak jsem zkusila upéct brambory a dát si tatarák s nimi. Výsledek mě mile překvapil.
Na 1 porci:
- 100 g losos
- 1 šalotka
- 3 plátky jalapeňos
- lžička kapar
- lžička olivového oleje
- lžička olivového oleje s chilli
- rybí omáčka
- pepř, sůl
- 2 střední brambory – 300 g
Postup:
V alobalu upečte brambory. Trvá to asi 40 minut na 180 °C.
Lososa nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Nakrájejte na jemno cibulku, kapary a jalapeňos a přimíchejte je k lososovi.
Přidejte lžičku olivového oleje, trochu rybí omáčky, případně sůl a pepř, ale to není potřeba.
Po upečení brambory rozkrojte a nechte chvilku vychladnout, aby se losos neupekl.
Naplňte brambory, polijte olivovým olejem s chilli a podávejte.
Hodnoty na 1 porci:
- 2160 kJ
- 27 g bílkovin
- 48 g sacharidů
- 22 g tuku
- 5 g vlákniny