Na 1 porci potřebujeme:
- 110 g semolinových těstovin (např. Panzani, ale mohou být i celozrnné nebo špaldové)
- 20 g nivy
- 20 g eidamu
- 40 g zakysané smetany
- 100 g špenátu
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Postup:
Dáme vařit těstoviny a mezitím připravujeme omáčku.
Na pánvi ohřejeme špenát, nastrouháme česnek, přidáme sůl a pepř.
Přidáme nastrouhané sýry a smetanu a zamícháme.
Těstoviny polijeme omáčkou a podáváme.
Tento pokrm je vhodný jako oběd a po nepatrném snížení porce jako večeře. K večeři podáváme 80 g těstovin, 15 g nivy, 15 g eidamu a 30 g smetany. Počítáno pro ženu 30 let, 165 cm a 60 kg, která pravidelně lehce sportuje a udržuje váhu. Pro vysoký obsah bílkovin zařadíme druhé hlavní jídlo zeleninové. Jídlo je vhodné do udržovacího a přibíracího jídelníčku, nemějte však strach, důležitá je skladba celého dne, takže tomu, kdo chce přibrat, doporučuji ještě dezert :).
Hodnoty na 1 porci:
- 2513 kJ
- 25 g bílkovin
- 89 g sacharidů
- 16 g tuku
- 2,3 g vlákniny