Těstoviny se sýrovou omáčkou a špenátem

Na 1 porci potřebujeme:
  • 110 g semolinových těstovin (např. Panzani, ale mohou být i celozrnné nebo špaldové)
  • 20 g nivy
  • 20 g eidamu
  • 40 g zakysané smetany
  • 100 g špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř

 

Postup:

Dáme vařit těstoviny a mezitím připravujeme omáčku.
Na pánvi ohřejeme špenát, nastrouháme česnek, přidáme sůl a pepř.
Přidáme nastrouhané sýry a smetanu a zamícháme.
Těstoviny polijeme omáčkou a podáváme.
 
Tento pokrm je vhodný jako oběd a po nepatrném snížení porce jako večeře. K večeři podáváme 80 g těstovin, 15 g nivy, 15 g eidamu a 30 g smetany. Počítáno pro ženu 30 let, 165 cm a 60 kg, která pravidelně lehce sportuje a udržuje váhu. Pro vysoký obsah bílkovin zařadíme druhé hlavní jídlo zeleninové. Jídlo je vhodné do udržovacího a přibíracího jídelníčku, nemějte však strach, důležitá je skladba celého dne, takže tomu, kdo chce přibrat, doporučuji ještě dezert :).

 

Hodnoty na 1 porci:

  • 2513 kJ
  • 25 g bílkovin
  • 89 g sacharidů
  • 16 g tuku
  • 2,3 g vlákniny

Sleva 100 Kč na první nákup v Ne hladu!

Přihlaště se k odběru novinek a my vám obratem pošleme slevový kód na e-mail

Ano, chci se přihlásit k odběru novinek Ne hladu. Z odběru se můžu v budoucnu kdykoliv jednoduše odhlásit. Přečetl/a jsem si informace o ochraně osobních údajů.