Tuňákové muffiny

Ingredience (9 porcí):

  • 125 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 120 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 140 g sterilované kukuřice
  • 1 ks mozzarelly
  • kousek pórku
  • sůl

Postup:

Nejdříve si nakrájíme pórek a nastrouháme mozzarellu. V míse vyšleháme vejce s mlékem a olejem. Do tekuté směsi vmícháme mouku s kypřícím práškem a solí. Nakonec přidáme zbylé ingredience –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ pórek, tuňáka, kukuřici a mozzarellu. Vše krátce promícháme. Těsto rozdělíme do forem na muffiny a pečeme na 180 °C přibližně 25–⁠⁠⁠⁠⁠⁠30 minut. 

K servírování můžete přidat také jogurtový nebo tvarohový dip a čerstvou zeleninu.

Videorecept najdete ZDE.