Tvarohové muffiny

Ingredience (12 větších nebo 20 menších muffinů):

  • 50 g ovesná mouka
  • 100 g celozrnná mouka (v receptu použitá celozrnná rýžová, lze nahradit celozrnnou pšeničnou nebo ječnou)
  • 100 g pšeničná hladká mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 40 g cukr
  • 40 g xylitol
  • Špetka soli
  • 2 vejce
  • 40 ml řepkového oleje
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 100 ml polotučného mléka
  • 150–170 g ovoce (maliny, borůvky, ostružiny atp.)

Postup:

Ve větší míse smíchejte nejprve sypké suroviny – všechny mouky, sladidlo, cukr, kypřicí prášek, špetku soli a následně vejce, tvaroh, olej a mléko. Směs vymíchejte do krémové konzistence a na závěr opatrně vmíchejte ovoce. Formičky na muffiny plňte zhruba do 2/3 a pečte na 180 stupňů 20 minut.

Videorecept najdete ZDE.