Ingredience (12 větších nebo 20 menších muffinů):
- 50 g ovesná mouka
- 100 g celozrnná mouka (v receptu použitá celozrnná rýžová, lze nahradit celozrnnou pšeničnou nebo ječnou)
- 100 g pšeničná hladká mouka
- 1 kypřicí prášek
- 40 g cukr
- 40 g xylitol
- Špetka soli
- 2 vejce
- 40 ml řepkového oleje
- 250 g odtučněného tvarohu
- 100 ml polotučného mléka
- 150–170 g ovoce (maliny, borůvky, ostružiny atp.)
Postup:
Ve větší míse smíchejte nejprve sypké suroviny – všechny mouky, sladidlo, cukr, kypřicí prášek, špetku soli a následně vejce, tvaroh, olej a mléko. Směs vymíchejte do krémové konzistence a na závěr opatrně vmíchejte ovoce. Formičky na muffiny plňte zhruba do 2/3 a pečte na 180 stupňů 20 minut.
Videorecept najdete ZDE.