- 70 g hladké mouky
- 50 g celozrnné mouky
- 30 g holandského kakaa
- 50 g cukru krupice
- 1 vejce
- 2 lžíce smetany 12%
- špetka soli
- lžička vanilkového extraktu
- 105 g změklého másla
- 250g polotučného tvarohu
- 125 g odtučněného tvarohu
- 150 g bílý jogurt se 3% tuku
- 1 vejce
- 40 g cukru
- 1 a půl lžičky vanilkového extraktu (aroma)
- mandlové máslo 100 g (tzn. 100 g mandlí)
Postup:
Nejdřív ze všeho si nesmíte zapomenout připravit (nebo koupit) mandlové máslo. Vyrobíte ho jednoduše tak, že důkladně rozemelete mandle „na kaši“. Mandle můžete předem namočit, ale před mletím je musíte důkladně vysušit. Mně samotné mandle přišly maličko hořké, tak jsem na 100 g přidala ještě dvě lžíce řepkového oleje s máslovou příchutí.
Pak začnete přípravou korpusu. V jedné misce smíchejte mouku, cukr a kakao. V druhé (nejlépe kuchyňským robotem, ale jde to i bez něj) smíchejte cukr, máslo, vejce, vanilkový extrakt/aroma a nakonec přidejte smetanu. Pomalu přisypávejte sypkou směs a důkladně promíchávejte. Nejlépe se těsto, které by mělo být celkem měkké a lepivé, zpracuje rukama. Zabalte ho do fólie a nechte na hodinku uležet v lednici.