Vegetariánské enchiladas

Ingredience na 5-6 porcí

  • cca 2 lžíce řepkového oleje
  • 250 g černých fazolí za syrova
  • 1 velká plechovka kukuřice (340 g)
  • 2 červené cibule
  • 1 láhev (690 g) rajčatové passaty
  • 2 stroužky česneku
  • 7 kukuřičných tortill
  • baby špenát
  • 2 rajčata
  • 200 g strouhaného eidamu
  • ½ kelímku zakysané smetany s 8 % tuku
  • koření – sůl, sladká paprika, římský kmín, pepř, skořice, oregano, koriandr, sušený česnek, citron

Postup

Nejprve dejte naložit cibuli. Jednu nakrájejte na tenké plátky, zakapte šťávou z ½ citronu, osolte lžičkou soli, přidejte lžičku cukru a zavřete do sklenice s víčkem. Dále dejte vařit fazole. Na pánvi rozehřejte olej a postupně orestujte cibuli, rajčata, potom přidejte česnek, sůl, lžičku sladké papriky a římského kmínu, velkou špetku skořice, pak přidejte passatu, provařte, opepřete a odstavte z plotny. Do vařených fazolí přidejte slitou kukuřici, půl nachystané omáčky, 100 g strouhaného sýra, natrhaný baby špenát (1/2 vaničky), dosolte, přidejte půl lžíce oregana a lžičku sušeného česneku a promíchejte. Postupně plňte tortilly a vyrovnejte je do zapékací misky. Přelijte zbytkem směsi, omáčky, posypte koriandrem a dejte péct na 200 °C cca na 20 minut přikryté. Pak posypte 100 g sýra a dejte odkryté péct na dalších 10-15 minut. Na závěr dozdobte smetanou, špenátem a nakládanou cibulí.

Video recept najdete -zde-