Ingredience:
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 80 g másla + na vymazání formy
- 300 ml polotučného mléka
- 3 vejce
- 70 g medu
- 100 g řeckého jogurtu 0 % tuku
- 1 čl kypřícího prášku do pečiva
- 0,5 čl jedlé sody
- kůra z jednoho bio citrónu
- krupice na vysypání formy
Postup:
Před přípravou vyndejte vejce z lednice, aby měla pokojovou teplotu. V míse postupně smíchejte rozpuštěné máslo (nemělo by však být horké), vejce, mléko, med, řecký jogurt a citronovou kůru. Do tekuté směsi vmíchejte mouku již smíchanou s kypřícím práškem a jedlou sodou. Vzniklé těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C cca 60–70 minut. Poté vyndejte beránka z trouby, ihned ho vyklopte na prkénko a nechce alespoň hodinu vychladnout. Pokud při podávání přidáte tvaroh či jogurt, máte skvělou svačinu s obsahem bílkovin.
Videorecept najdete ZDE.