Zeleninové lečo

Ingredience:

  • 1/2 cibule
  • 1 bílou papriku
  • 1 větší rajče
  • 1 lžičku oleje
  • 2 vejce
  • 2 krajíce chleba

Postup:

Jako první si nakrájíme zeleninu. Cibuli nadrobno, papriku a rajče na větší kusy. Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje a cibuli krátce orestujeme. Přidáme papriku a necháme trochu změknout, poté přidáme i rajčata a osolíme. Pokud je to nutné, přidáme trochu vody. Vše řádně promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Do misky si rozklepneme 2 vejce, rozšleháme je vidličkou a vmícháme do směsi. Povaříme tak dlouho, aby vejce nebyla syrová. Podáváme s pečivem nebo jinou přílohou. Skvěle se hodí třeba pečené brambory.

Videorecept najdete ZDE.