Zeleninový salát s cizrnou

Často se ptáte na to, co jíst na druhou večeři nebo co si zabalit s sebou do krabičky na svačinu. Tento salát je skvělou možností, a to zejména pokud se snažíte něco málo zhubnout a rádi byste trochu odlehčenou verzi. Sezóna je v plném proudu a zelenina chutná skvěle, takže vám nic nebrání v tom, abyste si taky jeden připravili.

Na 4 porce:
  • 3 hrsti rukoly
  • 250 g brokolice
  • 300 g vařená/konzervovaná cizrna
  • 1 větší jarní cibulka
  • 6 ředkviček
  • miska baby žampionů
  • lžíce hořčice
  • lžíce řepkového oleje
  • lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve si osmahněte žampiony. Rozpalte pánev se lžící řepkového oleje, žampiony očistěte, osolte a opepřete a přidejte je na pánev. Po celou dobu je jemně promíchávejte, dokud nebudou hezky hnědorůžové.
Poté si připravte brokolici. Já používám speciální nádobu pro var v páře do mikrovlnky, ale pokud ji nemáte, můžete ji připravit třeba tak, že dáte do hrnce trochu vody, zaháknete do něj kovový cedník, přidáte brokolici a přiklopíte pokličkou.
Poté nakrájejte zbylou zeleninu na podobně velké kousky, vše smíchejte, přidejte cizrnu, lžíci hořčice a olivový olej a je hotovo.

Hodnoty na 1 porci:

  • 770 kJ
  • 9 g bílkovin
  • 18 g sacharidů
  • 7 g tuku
  • 9 g vlákniny
    …a spoustu vitamínů!