Pomazánka z červené řepy a tvarohového sýru

Což takhle udělat si hummus s červenou řepou a smetanovým sýrem? 🙂

 

Na pomazánku potřebujete:

  • 200 g vařené cizrny
  • 200 g vařené a oloupané červené řepy
  • 120 g smetanového sýra (Philadelphia, Gervais, Lučina…)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1–2 stroužky česneku
  • 1 lžíce tahini nebo sezamových semínek
  • šťáva z citronu, sůl, pepř, chilli

 

Postup:
Uvařenou řepu nakrájejte na menší kusy a společně s cizrnou a olivovým olejem, tahini a česnekem rozmixujte (já osobně nemixovala do hladka, protože mi vyhovuje sem tam kousnout do kousíčku řepy či cizrny). Přimíchejte smetanový sýr a dochuťte šťávou z citronu, solí, pepřem a chilli. Podávejte s krekry, ovesnými sušenkami (já si práci zjednodušila skvělými ovesnými sušenkami Walkers – Highland Oatcakes), jako pomazánku k pečivu, jako dip k zelenině nebo klidně do těstovinového salátu či špaget 🙂

Hodnoty na 30 g hotové pomazánky:

  • 232 kJ
  • 2 g Bílkovin
  • 4,2 g Sacharidů
  • 3,4 g Tuku
  • 1 g Vlákniny