21. únorová výzva: Dej si v restauraci nealko

Dnešní výzva se bude opět týkat alkoholu. Že není dobré to s alkoholem přehánět, asi nemusím vysvětlovat. Doporučená maximální dávka na den je velké pivo či dvojka vína pro muže a malé pivo a decka vína pro ženu. Spoustu lidí má ve zvyku dávat si v restauraci alkohol k jídlu. Vlastně to je i celkem pochopitelné, když už jí člověk venku, chce si dát něco extra. Kafe se k jídlu nehodí, za vodu se nám nechce platit, limonádu zase nelze doporučit kvůli obsahu cukru a to pivo je stejně nejlevnější a víno zase skvěle chutná k dobrému jídlu. Zkuste to ale jednou udělat jinak a žádný alkohol si nedávat. Věřím, že pokud bude jídlo kvalitní, nebude vám alkohol vůbec chybět.

Objednejte si vodu z kohoutku. Znovu připomínám mapu restaurací, kde vám ji přinesou zdarma ZDE.
Vykašlete se na pocit, že se vám za vodu nechce platit. Když už vám kohoutkovou nedají, dejte si ji ve skle.
Dejte si čaj.
Dejte si ledový čaj.
Dejte si limonádu light.
A pokud máte podnikatelského ducha, přijďte prosím na trh s nealkoholickým nápojem bez cukru a sladidel!

Já musím říct, že mě tristní nabídka nealkoholických nápojů hodně štve. Když už v tom není alkohol, je v tom tuna cukru. Když už v tom není tuna cukru, je v tom sladidlo, protože někdo nabyl dojmu, že lidé by nápoj nepozřeli, kdyby nebyl sladký jako cecek. No dobře, něco pravdy na tom bude, ale proč se nedělá třeba voda ochucená zázvorem? Nebo nějaký zajímavý chilli nápoj? Nebo aspoň kvalitní ledový čaj, vždyť v Japonsku toho mají plné supermarkety a žádný cukr neobsahuje. Věřím, že možností je spoustu a doufám, že se toho brzy někdo chytne a začne to tu vyrábět!