Webinář: Výživa při celiakii

Pokračujeme v sérii webinářů na témata týkající se výživy při vybraných onemocněních. Tyto webináře mohou sloužit jako vodítko a inspirace na stravování pro pacienty nebo jejich rodiny a nejbližší okolí.

V díle o celiakii se dozvíte:

  • Úvod do celiakie, příčiny, jaké všechny projevy jsou s ní spojené, komplikace
  • Rozdíl mezi celiakií, alergií na lepek a NGS (neceliakální glutenová sensitivita) 
  • Diagnostika celiakie, alergologické testy
  • Celiakie a laktózová intolerance – souvisí jejich výskyt?
  • Léčba celiakie – bezlepková dieta
  • Rozdělení bezlepkových potravin a jejich legislativa
  • Vhodný a méně vhodný výběr bezlepkových potravin
  • Příprava pokrmů, na co si dát pozor v praxi
  • Výběr bezlepkových pokrmů v restauracích, označení alergenů
  • Možné nutriční nedostatky bezlepkové stravy

Termín: 4. 4. 2024 v 19:00, doba trvání 60 minut

Platforma: Google meet

Cena pro prvních 10 je 350,-, dále 400,-

Přednáší: Mgr. Magdaléna Kekrtová (medailonek ZDE)

Link na registraci ZDE, záznam bude k dispozici