Prodej záznamů z akcí a webinářů

Chystáme pro vás pořádný eshop, ale protože už máme podklady hotové, rozhodly jsme se pustit vybrané záznamy do světa už s předstihem. Kromě online webinářů pro vás konečně máme dokonce i záznam z konference NutriGeeks 2019! Tak si nachystejte mísu křupavého ledového salátu, Crispins tyčinky a tvarohový dip a jdeme na to.

Výživa v prevenci a léčbě onkologických onemocnění (MSc. Petronela Forišek Paulová)

Cena: 280,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Věděli jste, že je výrazný rozdíl mezi výživou v rámci prevence onkologických onemocnění a stravováním už s onkologickou diagnózou během protinárodové léčby? Nutriční terapie onkologických pacientů by měla být nedílnou součástí jejich léčby, a při včasném zahájení může výrazně zlepšovat prognózu onemocnění a kvalitu života pacientů. Webinářem provede nutriční terapeutka MSc. Petronela Forišek Paulová.

Obsah přednášky:

Jaké je riziko během života onemocnět onkologickým onemocněním?
Je možné riziko rozvoje onkologického onemocnění ovlivnit?
Rizikové faktory ve výživě – nejčastější karcinogeny v potravinách a jídle.
Ochranné faktory výživě: onko-preventivní potraviny a strava.
Obezita jako rizikový faktor onkologických onemocnění.
Správný výběr potravin jako klíčový aspekt zdraví.
Jak je to s doplňky stravy? Mají se užívat v rámci prevence zdraví?
Existují rozdíly v zásadách stravování při různých onkologických diagnózách?
Měla by se vyloučit konzumace živočišných produktů, jako je máslo a mléčné výrobky?
Je možné nádor vyhladovět? Měly by se odšťavňovat čerstvé šťávy a držet dieta?
Měly by se úplně vyloučit cukry? Je pravda, že podporují progresi onemocnění?
Co dělat v případě výrazného hubnutí.
Jak si pomoci při nevolnostech nebo změnách v chuti k jídlu?
Co je to sipping? Má vůbec význam?
Jak se stravovat v průběhu onkologického onemocnění.
Které doplňky stravy je vhodné užívat a které můžou být naopak nebezpečné?

Cvičte i doma správně (Bc. Hedvika Jakešová, dříve Hejduková)

Cena: 280,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Témata přednášky:
Záleží na tom, podle jakého videa cvičíte?
Jaký druh cvičení zvolit?
Jaká jsou rizika domácího cvičení?
Zbytečné, nevhodné nebo těžké cviky, kterým byste se měli vyhnout.
Správná provedení základních cviků
Kde hledat inspiraci.
Tipy na motivaci, jak cvičit i doma pravidelně.

Bc. Hedvika Hejduková je absolventka oboru Výživové poradenství a sportovní diagnostika na Vysoké škole tělesné výchovy a sportu PALESTRA. V současné době studuje magisterský obor Nutriční specialista na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. 

Endometrióza a adenomyóza: pohled fyzioterapeutky a nutriční terapeutky

Cena: 300,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Obsah přednášky:
Mgr. Jana Pechová
Endometrióza a adenomyóza – co to je za nemoci, jak se projevují a diagnostikují?
Jak mohou tyto nemoci ovlivnit menstruační cykly a plodnost?
Proč bývají často spojeny se zažívacími problémy? 
Jaké jsou moderní možnosti léčby?

Ing. Mgr. Veronika Pourová
Může úprava jídelníčku pomoci zmírnit projevy nemoci?
Na co si dát pozor v záplavě doporučených diet? 
Jaké úpravy stravování mohou pomoci lepšímu trávení?
Jaké doplňky stravy lze doporučit?

Mgr. Jana Pechová pracuje jako fyzioterapeutka a dokončuje doktorské studium na Univerzitě Palackého v Olomouci. Posledních pět let se intenzivně zabývá ženským zdravím, problémy s menstruačními cykly a plodností a je lektorkou symptotermální metody.

Syndrom polycystických ovarií: pohled fyzioterapeutky a nutriční terapeutky

Cena: 300,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

V první části přednášky zodpoví Mgr. Jana Pechová tyto otázky:

Co je PCOS a jak se projevuje?
Jak ho spolehlivě potvrdit aneb úskalí diagnostiky.
Popis nejčastějších fenotypů PCOS.
Proč se řadí k nejčastějším příčinám neplodnosti a co je na tom vlastně pravdy Jakým mechanismem ovlivňuje cykly a plodnost?
Možnosti farmakologické a operační léčby + doporučované změny životního stylu.
Fyzioterapie a doporučená pohybová terapie při PCOS (aerobní, silová a intervalová pohybová aktivita).V druhé části přednášky se

Mgr. Andrea Jakešová se zaměří na otázky:

Může úprava jídelníčku nebo redukce hmotnosti pomoci zmírnit projevy nemoci?
Na co si dát pozor v záplavě doporučených diet? – Nejčastější mýty při PCOS.
Jaké doplňky stravy lze doporučit?

Mgr. Jana Pechová pracuje jako fyzioterapeutka a dokončuje doktorské studium na Univerzitě Palackého v Olomouci. Posledních pět let se intenzivně zabývá ženským zdravím, problémy s menstruačními cykly a plodností a je lektorkou symptotermální metody.

Potravinové alergie a intolerance (Mgr. Judita Tkáčová)

Cena: 280,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Tentokrát jsme pozvaly Mgr. Juditu Tkáčovou, která obor nutriční specialista vystudovala na lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Po návratu na Slovensko založila v Prešově svou výživovou poradnu a pracuje také jako konzultantka v alergoimunologickém centru Alergoimun, kde se specializuje právě na potravinové alergie a intolerance. Znát ji můžete také jako jednu z Lovců Šarlatánů, skupinu autorů, kteří upozorňují a na pravou míru uvádí různé nepravdivé informace, které se šíří v oblasti medicíny a výživy.

Obsah:
Přehled nejčastějších potravinových intolerancí, jejich přáznaky a diagnostika.
Co vše může být příčina nadýmání či nepravidelného trávení?
Lepek a mléko – mají být plnohodnotnou součástí našich jídelníčků nebo je dobré se jim vyhýbat?
Samodiagnostické testy – jsou spolehlivé?
Má smysl zkoušet eliminační diety? Jak si stojí FODMAP, GAPS nebo AIP?

Sportovní výživa (Ing. Mgr. Veronika Pourová)

Cena: 250,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Cvičíte a stále na sobě nepozorujete vytoužené změny? Vyrýsovanější postavu, nárůst svalové hmoty, vyšší výkony nebo jen lepší pocit při sportu? Na semináři o sportovní výživě se dozvíte, jak kombinovat stravu s fyzickou aktivitou a dosáhnout tak ještě lepších výsledků! 
Co to je sportovní výživa a pro koho je určena
Výživa rekreačního vs. profesionálního sportovce
Dělení sportů a jaký vliv to má na výběr vhodné stravy
Výživa u vytrvalostního vs. u silového sportu
Funkce jednotlivých živin během sportovního výkonu
Výživa před sportem, při sportu a po sportu
Výživa při tréninku vs. výživa při soutěži
Redukce hmotnosti u sportovců
Sportovní suplementace
Rizika sportovní výživy

Přednáší: Ing. Mgr. Veronika Pourová nutriční terapeutka a spoluzakladatelka poradny Ne hladu

Výběr potravin na snídani (Bc. Karolína Otavová)

Cena: 180,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Stále si nevíte rady, jaké potraviny jsou vhodné na snídani? Zda jsou snídaňové cereálie to pravé, zda náhodou neobsahují přidaný cukr, nebo zda je snad lepší nesnídat a držet se trendu přerušovaného půstu? A jak je to se sportem nalačno? Pojďte si konečně udělat v těchto otázkách jasno s nutriční terapeutkou Bc. Karolínou Otavovou, kterou můžete znát jako autorku našich edukačních příspěvků na sociálních sítích i z brněnské pobočky naší poradny.

Na programu budou tyto body:
Snídat nebo nesnídat? Je snídaně skutečně základem dne?
Je sport nalačno efektivnější pro redukci tuku?
Jak je to se snídaňovými cereáliemi? 
Obsahují ovesné kaše dost bílkovin?
Co sladké pečivo? 
Je smoothie vhodnou snídaní?
A jak dosáhnout, aby byla i sladká snídaně vyvážená a obsahovala všechny základní živiny ve správném poměru? 
Jak si stojí populární avokádový toast? 
Co taková vajíčka na másle?

Výběr potravin na svačinu (Bc. Karolína Otavová)

Cena: 180,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Obsah:
Proč (ne)zařadit svačinu?
Jak velké by svačiny měly být?
A co celodenní uzobávání?
Co dělat s návykem jíst sladké ke kávě?
Svačiny, které nezaberou žádný čas na přípravu
Svačiny kolem sportu
Dětské svačiny

Výběr potravin na oběd (Bc. Karolína Otavová)

Cena: 180,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Obsah:
Proč obědvat? Jak velký by měl oběd být?
Z jakých složek by se měl oběd skládat?
Jaké jsou nejčastější příklady nevhodných obědů?
Jak upravit staré dobré klasiky, jako jsou šunkofleky, žemlovka nebo kuře na paprice do zdravější varianty?
A co pizza nebo burger?
Jak si vybrat jídlo v restauraci a ve fastfoodu? Jak jsou na tom české salaterie?

Výběr potravin na večeři (Bc. Karolína Otavová)

Cena: 180,- + DPH, pro nákup klikněte na fotku

Obsah:

Jakou roli má večeře v rámci celodenního příjmu energie
Co může za večerní hlad nebo chutě na sladké a slané?
Můžete si večer dát ovoce?
Jak na výběr pomazánek, dipů a studenou kuchyni?
Je polévka vhodnou večeří?
A co občerstvení na akci s přáteli?
Kolik alkoholu je příliš?

ZÁZNAM Z KONFERENCE NUTRIGEEKS 2019

Záznam všech přednášek z konference: 500,- plus DPH. Cena jednotlivých přednášek: 150,-. Pro nákup klikněte na fotku.

Popis jednotlivých přednášek najdete ZDE.

Záznam z celé konference

Jednotlivé přednášky